Julebloggen del 8: Julaften morgen, og fortsatt litt småting ugjort

Etter å ha logge heile natta og irritert mæ over de teite rådan tell ho Rachel Ray, som praktisk talt ødela pepperkakehuset vårres…som også va litt knust før det hadde forlatt butikken, men mesteparten av skylda e ho derre forferdelige amerikanske overglade pepperkakehouse-wrecker… Bestemte æ mæ førr å prøve på nytt, og se om det va mulig å redde, det enda meir ødelagt enn det va i utgangspunktet. La mæ si det sånn: Det va en enorm oppgave! Men æ gikk på med godt mot 🙂 og brant mæ kraftig på smelta sukker. Og kommer tell å syte resten av jula over at æ har ondt i tommelen på grunn kraftige brannskada.

Etter harde morgentima så pepperkakehuset ut som et hus, ikkje et veldig fint hus, men det va nu i allefall oppsatt i en slags konstruksjon.

Kai-Inge og Lena starta deretter på den enorme oppgaven, med å få pepperkake-katastrofehuset til å se litt finar ut. Det va heftig ei stund, og mange rare forsøk blei utprøvd… det va uten tvil behov for enorme mengda melis. Og melis i alle forskjellige konsistensa blei testa. Til det perfekte resultatet blei levert…

 … og resultatet ble nyyyydelig!

Pepperkakehus jula 2011:

Og ellers går julaften formiddag til tre nøtter til askepott, reisen til julestjernen og momsing på fenalår… Alt mens ribba e i ovnen og pinnekjøttet på kok. Mens vi venter….

This entry was posted in Julebloggerier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *