Blør vi saktere?

I dag fikk jeg det viktigste plagget jeg skal gå med i sommer. En kortarmet skjorte med et betimelig og viktig spørsmål til beslutningstakerne i lander vårt: Blør vi saktere?

image

 

“En menneskekropp inneholder 4–6 liter blod. Avhengig av om du er mann, kvinne, stor eller liten. En dråpe blod utgjør ca. 0,5 milliliter. Et menneske blør når det skader seg. Alt dette er fakta. Derimot har ingen undersøkt om vi som bor utenfor de store byene blør saktere..” skrevet av Sverre Håkon Evju.

Dette utdraget av tekst kommer fra en legevaktlege i Narvik som i et innspill til helseministerens arbeid med ny helse og sykehusplan satte fokus på veldig mange gode poenger.

Vi står ovenfor enorme reformer som kommer til å endre Norge om de får bli gjennomført. Politikken som nå føres av regjeringa er ikke samforent med tanken om at vi skal bo i hele landet. Det viktigste av de tilbud vi trenger for å overleve, bokstavelig talt, i distrikts-Norge er akuttfunksjonene ved våre lokale sykehus. Det er ingen robuste fagmiljø i verden som kan redde meg elle deg eller dine barn, dersom de er for langt unna.

Helseminsteren må opprettholde dagens sykehusstruktur og styrke lokalsykehusene. Vi blør ikke saktere. Vær med å støtte aksjonen i Narvik. Den gjelder alle oss. I by og land!

http://www.sykehusalliansen.no/blor-vi-saktere-her-i-nord/

This entry was posted in Fagforbundet, Politikk. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *