FRP både lokalt og sentralt gjør angrep på arbeidsfolk!

I Klassekampen 1.sept 2011 siteres Siv Jensen slik: ” Når vi opplever tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven både hos private og offentlige aktører innefor helse og omsorgssektoren, må vi snart spørre oss om det kan være regelverket det er noe galt med”. Hennes endring av lovverket er ikke å stramme det inn, men skape fleksibilitet.

Det fine med dette utsagnet er at det avslører akkurat hvem FRP er for, og det er ikke for folk flest. Ikke arbeidsfolk flest iallfall. Når det skjer brudd etter brudd på arbeidsmiljøloven, er det ikke grunn til å vurdere hvordan vi kan endre loven for å imøtekomme lovbryterne. Det er langt mer viktig nå å stramme inn loven slik at lovbryterne blir tatt. Det må på plass strengere sanksjonsmuligheter og dagmulkter, slik at arbeidsgivere som ikke følger loven, faktisk blir nødt å gjøre det.

 

Bestemmelsene i arbeidsmiljøloven er bygd opp gjennom mange års arbeid. Dette er rettigheter med et viktig helseperspektiv. Når arbeidsmiljøloven følges, holder folk seg lengre frisk, og kan stå lengre i arbeid og levere kvalitet.

 

Men kanskje tenker du nå at dette er bare FRP sentralt. Lokalt hos oss er de ikke ute etter oss arbeidsfolk. Der tar du feil. Ordførerkandidat i Lødingen FRP Frode Staurset har nettopp uttalt at han; vil unngå å innføre eiendomsskatt i Lødingen, gjennom å privatisere vann, avløp, veivvedlikehold, renhold, vaktmestertjeneste, barnehage osv.

 

For det første viser mannen mangel på kunnskap når han vil privatisere vannsektoren som er et selvkostdrevet område. Men det som rammer direkte arbeidsfolk, er at når deres arbeidsplasser konkurranseutsettes og privatiseres, da blir rettigheter forhandlet ned. Slik at den private tilbyderen skal kunne ha noe igjen for å drive tjenesten. Lavere bemanning, redusert lønns og arbeidsvilkår og kutt i pensjonsrettighetene, det er måten å tjene penger på når offentlige tjenester privatiseres og konkurranseutsettes. Ingen må komme å fortelle meg at en privat tilbyder leverer anbud på å drive offentlige tjenester, for å være hyggelig. Nei dette er “big bizniz”. Vi ser det nå for fullt i barnehagesektoren, – hvordan flere aktører har slått seg opp på å drive privat barnehage. Våre skattekroner havner med FRPs plan i lomma på det private næringsliv, på bekostning av arbeidsfolk flest.

 

Med færre ansatte sender FRP i Lødingen oss rett inn i dilemmaet til FRPs Siv Jensen. Da må arbeidsgiverne bryte arbeidsmiljøloven. Lange arbeidsøkter, større arbeidspress og dårlige arbeidsforhold.

 

Arbeidsfolk flest må aldri stemme FRP!

This entry was posted in Ukategorisert. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *